söndag 20 mars 2011

Roadtrip: del två

Nu är vi tillbaka efter tre intressanta, soliga och givande dagar runt om i Florida! Igår tog vi oss sträckan Palm Beach - Fort Lauderdale och idag har vi åkt Fort Lauderdale - Tampa. Nedan kommer lite bilder...

Färdvägen denna gång (klicka på bilden så blir den större)

Palm Beach och West Palm Beach

På dessa orter fanns det oändligt med lyxvillor, yachter och vattenpassklippta trädgårdshäckar. Orterna är populära för många kändisar och bland annat Tiger Woods spenderar en stor del av sin tid i sin villa här som är värd dryga halva miljarden i kronor.

Det var svårt att avgöra om en del av båtarna var privata eller kryssare eftersom de var så ofantligt stora

I West Palm Beach finns det en känd shoppinggata som vi besökte. Perfekta rader av palmer, limousiner utanför affärerna med chaufförer som höll igång AC:en medan deras arbetsgivare shoppade, Ferraris som körde raggarrundan varv efter varv, mysiga gränder och naturligtvis en fin strand.

En av alla snygga bilar som stod parkerade efter gatan


2 muskelberg
En av de mysiga shoppinggatorna där man kunde dricka en latte på någon av de mysiga caféerna samtidigt som modeller från olika designers gick förbi i sina dressar som vandrande skyltdockor och lämnade sina visitkort

En av alla små dolda innergårdar


Och självklart fick även knähundarna i designerkläder dricka med stil utanför affärerna.

När vi hade sett oss less på hur USA:s elit levde hittade vi en mysig restaurang vid havet, som naturligtvis också hade båtparkeringar som de flesta strandnära restaurangerna här.

Mmm... Nachotallrik!
Fort Lauderdale
Denna stad gick för ovanlighetens skull att utforska bra till fots, vilket känns av i våra stackars benmuskler idag... Vissa kallar staden för "Floridas Venedig" och syftar då på alla småöar som staden utgörs av med broar och båttaxis som sammanbinder dem.

Jag vet inte varför, men jag gillade Fort Lauderdale! Kanske hade att göra med denna skylt?
Höööööööga hotell längst med strandpromenaden


Vad vore Floridas västkust utan lyxbåtar?

Alligator Alley
På hemvägen åkte vi via en väg som kallas Alligator Alley och som sträcker sig genom de alligatorrika våtmarkerna. Vi såg 'bara' 26 alligatorer, varav en ihjälkörd av en lastbil.
"-Mattias, ta kortet nån gång! Fattar du hur illa den här luktar?"

Resan avslutades med en tur ut till ön Sanibel som var väldigt vacker och pittoresk! Tydligen ska det vara ett av USA:s bästa snäckhittarställen eftersom det utanför kusten inte finns några rev som krossar eller bromsar upp snäckorna innan de når stranden. Förutom vacker natur fanns också, naturligtvis, lyxvillor, lyxvillor och åter lyxvillor.

1 kommentar:

  1. Återigen jättefina bilder! Och vad mysiga ställen. Kunde dock inte klicka upp kartan större. Mexikansk mat...nachotallrik...burritos....
    Mmmmm, nu blev man hungrig!

    Jag försöker övertala kusinen din att vi måste åka till USA! Herregud, varför har man aldrig varit dit för? Och nu när Dollarn är låg borde man passa på!!!

    SvaraRadera