lördag 11 december 2010

Tack Ingvar Kamprad!

Igår avnjöt vi årets första, och troligtvis årets enda, svenska julbord! Buffén intogs på IKEA och vi märkte redan på parkeringen att ovanligt många bilar hade skandinaviska flaggor och restaurangen bestod, dagen till ära, av ett överflöd av blonda kalufser och blåa ögon!

Billigt var det också, ca 70 kr för buffén.


Ett annat sätt att lista ut vilka som var svenskar var att kolla efter vilka som inte kunde låta bli att sjunga med eller rytmiskt sittdansa med axlarna till de svenska, välbekanta jullåtarna som strömmade ur högtalarna, och vi var inga undantag! Men det kanske bästa med julmusiken var att ingen låt sjöngs av Carola! Jag får förmodligen mothugg nu från en del av er, men jag har aldrig tyckt om den kvinnan, varför vet jag inte, jag tycker bara att hon är obehaglig...

=julefrid


I matväg fanns det mesta som hör julen till som köttbullar, prinskorvar, olika sillsorter, julskinka, knäckebröd, ostar, Jansons frestelse m.m. Dock saknade vi äppelmos, röbetssallad och julmust! På efterrättsbordet fanns sedan lussekatter, ris a la malta, prinsesstårta, daimtårta och kokosbollar.

En del av buffén

Det var först igår på IKEA, med maten och julmusiken, som vi för första gången upplevde någon julstämning här, vi kanske får skriva ett tackbrev till Ingvar Kamprad för att han tar hand om oss exilsvenskar så bra?

Jag väntar på att Mattias ska fota klart så jag få hugga in på julmaten!

Idag hade vi nog det sämsta vädret sedan vi kom hit, helmulet och kanske 12 plusgrader! Men istället för att deppa åkte vi, i sann Carpe Diem-anda, till ett outletshoppingcenter och tillbringade dagen där! Det är otroligt vad shopping är billigt här i USA, trots att vi sprang i märkesbutiker fick jag ihop tre par byxor, en keps och tre tröjor för endast 1200 kr!

Till er som planerat att komma hit under våren kan jag säga att jag kom på mig själv flera gånger med att tänka "Den här affären skulle mamma/Agneta/Syrran/Linnea och Lovisa osv. gilla!.. Så spara plats i resväskorna, jag lovar att ni kommer lyckas fylla dem innan ni åker hem!

3 kommentarer:

  1. Sötaste svenskan på hela IKEA måste ju ha varit den där tjejen på bilden här ovan! :)

    Kul att Ni fick lite svensk julstämning och att Ni gjort klädfynd! Ser fram emot att shoppa loss när (inte "om") vi åker till USA också! Ehh, vad kostar en ny resväska? ;oP

    Och nu lärde man sej ett nytt ord, "sittdansa" ;oP

    Pratade just med Kicki och Ove om att Din familj kommer över till Er men dom visste bara när dom åker, inte hur länge dom stannar. Vad härligt det ska vara att få träffa dem! :)

    Kram på Er!

    SvaraRadera
  2. IKEA kan man alltid lita på:)
    Har inte ätit något julbord ännu(kommer nog inte bli något heller)förrän på självaste julafton.

    Håller med Maya om "vad kostar en ny resväska egentligen?"
    Bra att du har koll på shoppingen så att vi är så effektiv som möjlig. Tjejerna håller på att spara pengar till resan!

    Har tagit fram julgranen i dag. Så nu har vi maximal julstämning.

    Vi hörs!

    SvaraRadera
  3. Maya: Ja, sittdansa är ett underskattat ord, för någonting de flesta gör, särskilt på krogen just innan de tar modet till sig och går ut på dansgolvet :P Mamma och Pappa kommer den 4/1 och stannar i ca 2,5 vecka, sen åker de till NY och stannar där i några dagar innan de åker hem, ska bli sååå kul! :) När tror ni att det blir USA för er då?

    Agneta: Vi kollade lite när pappa var här faktiskt, och en äkta samsonitväska är i alla fall lite billigare än i Sverige :) Mysigt med julgran! Vi har nog inte en endaste juldekoration framme, men grannens dörr, som vi går förbi varje gång till och från hissen, har en julkrans så då påminns man! ;)

    Kram!

    SvaraRadera