torsdag 16 december 2010

Älskar alla amerikaner countrymusik?

De senaste dagarna har bestått av jobb/plugg, träning på gymmet och på kvällarna har vi hängt hos vår granne Mark och spelat Rockband (som Guitar hero, fast med många instrument samtidigt). Jag spelade keyboard och gitarr medan Mattias var grym på trummorna!

Något som förvånade oss var att så gott som alla deltagarna, det vill säga tjejer och killar mellan 19 och 52, ständigt ville spela countrysånger och tycktes kunna samtliga utantill! Min stereotyp om amerikaner hittills har varit att de, liksom de flesta européer, lyssnar på det som "är inne just nu" enligt MTV (typ Lady Gaga osv). Countrymusik trodde vi var USA:s motsvarighet till Sveriges dansbandsmusik och således något som främst lyssnades på av de äldre generationerna, men där hade vi fel, så fel!


Så nu är det bara att vi sätter oss i hårdträning och lär oss låtarna utantill av Johnny Cash, George Straitwas, Loretta Lynn, Rebe McEntire, Garth Brooks, Patsy Cline, Carrie Underwood och allt vad de nu heter! Hittills har vi kommit undan med att vi är de exotiska svenskarna, men den särbehandlingen kommer nog inte att hålla i sig för alltid, så lika bra att vara förberedd på verkligheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar