söndag 19 december 2010

Dessa ouppfostrade hundar...

Jag skulle vilja beklaga mig över de många gråmulna och halvkalla dagarna som varit här i Florida på sistone, men med tanke på senaste veckans snöoväder och kyla i Sverige känns det som att vi inte har rätt att klaga, eller åtminstone inte skulle få någon sympati om vi försökte :P Dock känns det riktigt skönt att ha en resa till värmen och solen nästa vecka att se fram emot! I Panama verkar det vara sol och 25-30 grader mer eller mindre varje dag, året om, vilket vi definitivt kommer njuta av!

Så vad gör man i naturstaten Florida när vädret är kasst och man har sett det mesta som är sevärt på bio och redan hunnit avverka två filmer hemma? Ja, i vårt fall blev det en hemmafixardag. Så nu har vårt gästrum fått lite belysning och sängkläder, sängborden är ihopskruvade och vi har även satt upp lite tavlor med fotografier av de vi saknar och som ligger oss särskilt varmt om hjärtat i Sverige, det vill säga Kajsa, familjen och vännerna. Särskilt fotona gjorde mycket för hemtrevlighetsfaktorn!

Kajsa i nysnön på Bräntberget i Umeå - Ett av fotona vi gjort en tavla av.

Vi båda har föresten blivit mindre hundmänniskor sen vi kom hit... helt plötsligt ser jag hundar som irriterande hårbollar med jobbiga ägare och känner mig lite som gnällspikarna i VK:s Ordet fritt! Men istället för oupplockade hundlortar beror vår irritation på att många av småhundarna skäller konstant dygnet runt utan att deras ägare ens försöker få dem att sluta och här om dagen såg vi, på den hundvänliga puben, att en hanhund gick omkring och "vattnade" några växter som stod efter väggarna, varpå ägaren såg det och skrattande tittade åt ett annat håll samtidigt som pölarna spred sig på golvet med följden att ovetandes pubgäster spred runt pölarna än mer med sina skor. En annan vanlig syn är män och kvinnor som, när de kör bil, har sina hundar i knäet, vilket inte direkt underlättar när de ska svänga, parkera etc. vilket kan vara ganska irriterande då man ligger bakom. Jag håller därför tummarna att dessa människor en dag kommer förstå att en hund inte är en accessoar, utan en levande varelse som måste uppfostras, både för sin egen och andras skull. Tacka vet jag Kajsa, hennes ägare måste ha gjort ett föredömligt jobb! ;)

1 kommentar:

  1. Ja jag håller med om att hundar ska vara väluppfostrade:),tror att små hundar "bjäbbar" mer än stora. Vi får väl se hur det går när vi ska ha hand om Kajsa?!

    Saknade er i går när vi hade födeledagsfika. Alla undrade hur ni har det och hälsade till er båda.

    ...mycket snöskottning nu här hemma.

    Kram

    SvaraRadera