tisdag 2 november 2010

Politik och storfångst!

Ikväll avgörs valet till senaten här i USA, d v s om Demokraterna med President Obama får sitta kvar, eller om Republikanerna tar över samt hur fördelningen av platserna i representanthuset ska se ut. Det har varit ganska intressant de senaste veckorna att köra runt i olika delar av Tampa och se hur de rikare områdena har republikanflaggan på var och varannan gräsmatta, medan de som kör pickisar har demokratdekaler på sina bilar. Här är minsann politik inget tabuämne som det till viss del är i Sverige, men jag har ändå en känsla av att fler människor faktiskt följer och bryr sig om politiken i Sverige än här i USA eftersom såväl den mediala uppmärksamheten som "snackisen på stan" varit rätt så sval.


Bildekal

En annan typ av nyhet, som kanske intresserar fler är denna: En rekordstor alligator har fångats i Florida idag, inte alls långt härifrån. Med sina 4,3 meter och närmare 300 kilo har den lyckats hålla sig undan ett bra tag, närmare bestämt ca 50-60 år. I en av Tampas villaområden fångades också en alligator imorse som försökte ge sig på en katt. Det är sådana gånger man är glad att man bor mitt i stan med ett poolområde på 9:e våningen = Gatorproof!



Den största alligatorn som någonsin hittats i Florida vägs och mäts

Egentligen skulle vi ha åkt till Miami idag och tagit in på motell resten av veckan eftersom vi inte får vår lägenhet förrän på måndag, men Mattias snälla chef beviljade att betala för vårt hotellrum en vecka till, verkligen tur eftersom vi inte alls har tid egentligen med en Miamiutflykt, det får helt enkelt vänta!

Annars så har vi lämnat igen vår hyrbil idag och unnat oss köttbullar på IKEA (på tisdagar har de 15 köttbullar för $3 och efterrätter för halva priset!) Scooore! Får definitivt bli en tradition...

1 kommentar:

  1. Vilken bjässe! Tänk att möta en alligator...man skulle minst sagt kissa på sej om man mötte den där...

    Vilken snäll chef som låter Er stanna en till vecka :)

    Hoppas handen mår bättre nu!

    Ha det gott! Kram från oss!

    SvaraRadera