tisdag 23 november 2010

Chilitävling

I söndags var det Chilitävling i komplexet vi bor i. Chili (typ chili con carne) är tydligen amerikanarnas stolthet och efter månader av skryt skulle det nu avgöras vem i huset som gjorde den bästa Chilin. Det blev tillslut tre tävlande som antog utmaning. Vi erkände oss besegrade utan att ens försöka laga till en chili, men tog med oss svenska tunnpannkakor med sylt och grädde istället som blev otroligt populära!

Larry borde ha fått pris för bästa entrén! Han väntade tills alla var samlade, såg sedan till att någon i rummet slog på introt till Eye of the Tiger (från filmen Rocky) och kom inhoppandes och labbandes i kallingar och morgonrock, övertygad om att segern var hans!
Efter en hård omröstning som bedömnde smak, eftersmak, färg, konsistens, tuggmotstånd och arom hade vi en vinnare...

... John från San José, CA, vann den åtråvärda guldskeden! (Han berättade senare att han jobbar som kock och hans chili var faktiskt grymt god!)


Larry tog inte nederlaget så bra, men bjöd sedan på tårta hemma hos sig


Förutom den spännande tävlingen var det riktigt kul att träffa nya ansikten bland våra grannar, det är verkligen ett härligt gäng vi hamnat bland!

Men efter tårta kommer träning...

...när vi flyttade hit fick vi en månads gratis medlemskap på ett större gym som finns i samma hus och igår gick vi dit för första gången. Jag har verkligen saknat gruppträningspassen jag brukade gå på på IKSU, men blev faktiskt lite besviken på de två gruppass jag hittills testat på mitt nya gym. Ingen pådrivande instruktör som får en att ge det där sista, ingen medryckande musik och oplanerat upplägg på passen... kan det vara så att IKSU gjort mig bortskämd? Testade i alla fall ett, för mig, nytt träningspass som hette suspension training och jag måste erkänna att det inte finns många muskler som blev skonade... ska definitivt testas igen!

Några av övningarna vi gjorde under det nya träningspasset

4 kommentarer:

  1. Verkligen roliga grannar ni har. Saknar sommaren, då brukar det vara mer action i vårat grannskap.

    Träningen såg rolig ut! Hade alla en uppsättning av det som såg ut som ringar?

    Nu ska jag och tjejerna dricka glögg och äta pepparkakor, det är mysigt i vinterkylan.

    SvaraRadera
  2. http://www.youtube.com/watch?v=KbT-MbDEnWA

    här har du en länk om hur livet är i usa... baklänges iaf :D

    SvaraRadera
  3. Agneta: Ja, de är definitivt roligare än grannarna vi har i Ersforsen! Angående träningen hade allt varit band med två handtag som gick att ställa in längden på. Träningsvärk deluxe var det som gällde imorse! Glögg och pepparkakor lät oförskämt gott! Vi köpte faktist det på Ikea igår, men som present till några vi ska besöka imorgon... just nu saknar jag lussekatter!

    Tina: Haha, ja den var bra. lite förvånade att det var så många mangafigurer med, ska USA ta creeds för det också ? :P

    SvaraRadera
  4. det beror på vem du frågar ;)det finns säkert ngn jeppe som tycker att usa har skapat manga och japan bara stal de ritningarna i en gigantiskt konstnärskonspiration under andra världskriget.. det var eg konsten som var anledningen till pearl harbour, japanerna hade tänkt ta dessa konstideer och då iscensatte de attackerna mot pearl harbour, och resten är historia :)

    SvaraRadera