söndag 21 november 2010

Victiasturen slår till igen...

I Fredags hämtade jag upp Mattias från flygplatsen (han har varit i Atlanta och Chicago i veckan) och på hemvägen for vi förbi en pizzeria och hämtade upp middagen. Väl där slog Victias-turen till igen... Inte nog med att de råkade ha stora pizzor för halva priset, de glömde också att slå in vår dricka! :)

ca 45 kr totalt (ord. ca 120 kr)

Igår åkte vi till Ybor som är den äldre statsdelen i Tampa och innehåller, förutom intressant och vacker arkitektur, många barer och restauranger.

Ingången till den äldre statsdelen. Restauranger till höger och på vägen ser ni skenorna som tillhör de gamla spårvagnarna som för en billig penning tar en runt i staden!

I Ybor kunde man träffa på många manliga män, som den här karln!

Förfriskningar intogs på denna pub som, inte helt oväntat, hette The Green Iguana...


Där träffade vi två trevliga killar som vi umgicks med ett tag...


Vid ingången till puben stod denna box. Liknande har vi sett dagligen på våra mataffärer. Omsorgen av hemlösa och krigsveteraner ligger tydligen mer på amerikanernas välvilja än på staten. Det förklarar i och för sig också varför det, i så gott som varje större korsning, står hemlösa krigsveteraner och tigger pengar av stannande bilar.

På en grekisk restaurang intogs sedan en god middag med livemusik och dans runt borden. Tydligen hade de någon grej med att kasta servetter på alla gäster som satte sig ned och samtidigt skrika OPA! Därav alla servetter på golvet...

Kvällen avslutas på den pub, Pourhouse, som finns i samma hus som vi bor i. Förutom trevliga människor och gratis popcorn sprang det omkring hundar lite överallt, då Pourhouse har profilerat sig som Den hundvänliga puben (gratis hundkex i baren och alltid vattenskålar på golvet). Personligen tycker jag att hundar inte har att göra på en pub, främst för hundarnas skull med tanke på ljudnivån och koncentreringen av överförfriskade människor...

En av alla "hundar" som sprang omkring och dammsög golvet på popcorn. Denna hade en supportertröja för det lokala amerikanska fotbollslaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar