måndag 29 november 2010

Texas: Austin och San Antonio

I torsdags tog vi morgonplanet de ca två timmarna till Dallas, Texas. Väl där möttes vi av regn och kyla och det var tur i oturen att vi vår första dag ändå mest hade planerat att sitta i bilen, eftersom sträckan Dallas - Austin, dit vi var bjudna på Thanksgivingmiddag hos en kollega till Mattias, tog sina timmar. Men bilturen var inte fy skam den heller eftersom det fanns mycket sevärt efter vägen!

När vi körde ut från flygplatsen fick vi se två präriehundar, även kallade coyotes (typ små vargar, samma som den animerade Gråben om ni kommer ihåg honom), hoppa över ett häststängsel och springa ut på en åker.
I min exaltering var jag lite sen med kameran, men jag LOVAR att präriehundarna är ca 1 cm till höger om bilden!

Vi passerade också en del roliga vägreklamskyltar. Självklart var jag inte snabb nog med kameran då heller, men jag lyckades hitta en av bilderna på nätet...
Den kaxige Bush har en hel del stöd i Texas, född där som han är.

Texas har förvånansvärt varierad natur! Allt ifrån platta öknar till bergiga barrskogar. I Austin, där Mattias kollega bodde, var det väldigt vackert med sjöar och dalar om vartannat...
Utanför Austin
Mattias kollega med familj som vi firade Thanksgiving med. Kalkon och sötpotatis med mashmallows var bara några av sakerna vi bjöds på.

Efterrättsbordet: Förutom ostar bjöds det på pumpapaj, pekannötspaj, chokladtårta m.m. Till höger ser ni också vårt bidrag, svenska pepparkakor från Ikea!

Dagen därpå åkte vi vidare till San Antonio. Remember the Alamo kanske låter bekant? Det var nämligen här som Texasborna förlorade i stid mot mexikanarna vilket resulterade i att Texas under en tid tillhörde Mexico (det har även varit spanskt, amerikanskt och självständigt genom historien).
En del av fortet i Alamo, San Antonio
En Texas Ranger som vaktade Alamo. Coybowhatt, pilotglasögon, pistol, sheriffstjärna...
kan det bli mer Texas?

Texas är ju även känt för sina ökenkaktusar, av vilka vi hittade några exemplar...

Genom San Antonio rinner en otroligt vacker flod med samma namn. På båda sidorna av floden fanns det oändligt många matställen, souvenirbutiker och över floden gick det små stenbroar i gammal stil, verkligen mysigt!

San Antonio-floden med några av caféerna där vi intog mexikansk mat till tonerna av skönsjungande mexikanare i sombreros och färgglada ponchos

Vi är nu hemma, men resten av resan får ni se bilder från och läsa om i senare inlägg.

Happy Thanksgiving!

1 kommentar:

  1. Då har man varit i Texas också... Gillade han som vaktade Alamo, precis som ur en film.

    Får nog vara lite snabbare med kameran på eran nästa bilresa så att "djuren" kommer med på bild ha ha...

    SvaraRadera