torsdag 25 augusti 2011

I väntans tider

Idag har varit en dag i standbyläge. Redan tidigt imorse kunde vi från vår balkong se hur vaktmästarna tog in alla solstolar, bord, parasoller, utomhusgrillar och till och med betongklumparna som parasollerna brukar sättas fast i. På tv har nyheterna hela dagen rapporterat om orkanen Irenes framfart och från vår hyresvärd fick vi ett papper med uppmaningen att ta in våra stolar från balkongen så att de inte riskerar att bli farliga projektiler om orkanen kommer hit (vid ett tidigare oväder flög ett glasbord på en balkong i grannhuset ned på poolområdet vilket skapade stor skada och omkostnader). Därför har vi suttit inomhus större delen av dagen eftersom vi inte viljat riskera att vara ute när orkanen kommer. Men klockan är nu snart 21 på kvällen och än har vi inte sett något tecken på att orkanen Irene finns i närheten. Tvärtom har det varit en väldigt solig dag med minimal trafik ute på vägarna eftersom de flesta andra tänkt som oss.

Men även om orkanen inte kommer att passera Tampa så kommer vi nog märka av den ändå, även om vi förhoppningsvis inte kommer drabbas så hårt som en av Bahamas öar där 90 %(!) av husen har totalförstörts av Irene. Utefter USA:s östkust har myndigheterna avrått människorna från att vistas ute i onödan och öar har evakuerats. Kompisar vi har i Washington D.C. beskriver hur de precis återhämtat sig från jordbävningen de drabbades av tidigare i veckan och nu har en orkan att frukta - vädrets makter är verkligen inte att underskatta!

Tidigt imorgonbitti förväntas vi här i Tampa känna av Irenes krafter då hon beräknas passera Floridas östkust. Vi håller tummarna att hon behåller beräknad kurs och rör sig norrut...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar