fredag 26 augusti 2011

Förskonade från orkanen Irene

Vi klarade oss från orkanen Irene! Nu har den passerat större delen av Florida och är på väg norrut längst med östkusten. Här har vi inte märkt av den någonting som tur är och Irene -'Icke-orkanen' och Bertil har passat på att njuta vid poolen under förmiddagen.

 Våra duktiga poolkillar kan nu ställa tillbaka alla solstolar

Men även om vi sluppit orkanvindarna har vi ändå dragits med de punktliga sommarregnovädren senaste veckan. Sommaren är regnperiod här och nästan varje dag kommer det en regnskur på nån timme, men som sedan dunstar bort och bara lämnar efter sig härligt gröna träd och buskar. Men ibland är regnovädren lite drygare, som häromdagen då jag och Mattias skulle promenera ner till en restaurang där Irene och Bertil väntade (ca 10 minuters promenad). Efter bara någon gata började det spöregna och blåsa. Det lilla paraplyet vi hade höll såklart inte för blåsten och Mattias fick agera gentleman och hjälte när han sprang tillbaka hem i regnet för att hämta bilen, medan jag tog skydd under ett tak.

Mattias med vårt sönderblåsta paraply ute i ett regnigt Tampa

Idag är det dock sol och i eftermiddag ska vi åka iväg på en guidad båttur så vi får se lite mer av Tampa, men från vattnet. Kan nog bli kul! En annan höjdpunkt idag är att jag och Mattias bokat en resa över Thanksgivingveckan som är i slutet på november... Ecuador, here we come! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar