måndag 4 juli 2011

pubrundor, poolhäng och filmtips

Helgen forsatte vara social även efter First Friday. I lördags mötte vi upp Steve och Richie på vår huspub Pourhouse. De hade importerat 40-procentig öl för $80 flaskan. Talesättet "Smakar det så kostar det" har jag hittills trott syftat på att smaken ska vara god, men de här ölsorterna var verkligen hårresande äckliga, trots sin dyra prislapp.


Dyra äckelölen


En insekt kom och försökte få sig en klunk, men inte ens den tyckte om ölen, trots att vi gav den ett sugrör
Efter Pourhouse tog vi spårvagnen ut till de latinska kvarteren i Ybor där det blev pubrunda.

Steve och Richie roar sig i spårvagnen

På en irländsk pub fanns denna skylt. Skulle nog inte anses helt politisk korrekt i Sverige...
Kvällen avslutades på Hard Rock Casino där jag spelade Black Jack för första gången. Jag och Mattias satsade 120 dollar och förlorade bara 5 dollar. Men naturligtvis hade det varit kul att gå plus istället! Däremot förstår jag verkligen hur folk kan bli spelberoende: "Bara en gång till, bara en gång till" är det väldigt lätt att tänka.


Söndag blev slappardag. Vi gick över till Andy som bor i the Towers - ett lägenhetskomplex som är såväl nyare som lyxigare än det mesta här (För er som varit här och hälsat på är the Towers de där två tornen framför vattnet som jag liknat vid Margots tuttar i Umeå och som man kan se från vår balkong).

Richie, Sharaya och Steve solar slappar i solen


Andys poolområde vinner garanterat över vårat! Det går inte att tävla mot ett vattenfall.


Från Andys poolområde kunde vi se vårt hus och lägenhet!

Söndagskvällen avslutades med Sushi (som blivit vår nya favoritsnabbmat) och filmen Transformers på en IMAXbiograf nere på Channelside mall. Filmen hade fått mycket goda recensioner och därför blev vi lite besvikna då vi själva inte tyckte att den var särskilt bra. Storyn var rörig och förutsägbar samtidigt som jag måste erkänna att jag har lite svårt att leva mig in i robotfilmer.
Channelside mall - turiststråket några gator härifrån där kryssningsfartygen lägger till - är alltid levande. Denna kille sitter på marken och spraymålar tavlor, vilket alltid drar en stor publik av imponerade åskådare.

4 kommentarer:

  1. Kul att se erat hus från andra sidan. Håller nog med dig att det huset var snäppet lyxigare men erat är helt ok:)
    Är spänd på att höra hur ni har spenderat 4:e juli, nationaldagen!

    SvaraRadera
  2. Ja, tanken slog mig faktiskt att vårt kontrakt går ut i november så då skulle det inte vara helt fel att flytta till det där huset våra sista månader ;) Jag menar, ska ni komma hit igen så måste ni ju få se någonting nytt (vår pool är ju lite 'been there, done that' för de flesta nu :P)

    Jag är också spänd på nationaldagsfirandet! Hittills har jag hört mer åska än fyverkerier och sett fler fyllon i poolen än amerikanska flaggor på balkonger... men klockan är å andra sidan bara 17 här så vi får se vad kvällen bjuder på!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Vi får se...hoppas att vi kan komma en gång till:) tjejerna tyckte om poolen, Lovisas kommentar var OFTA när hon såg vattenfallet. Det betyder ungefär superbra( tror jag)

    SvaraRadera
  4. Fy vad äckligt det låter med 40%-ig öl, även om vi gillar öl härborta! 7% är tillräckligt äckligt! Smakar ju BARA alkohol liksom! Nä öl ska vara njutbart, iskallt och intas i sommarvärmen!

    Läckert vattenfall. Kul att se Ert hus "från andra sidan" även om vi inte varit där ;)

    SvaraRadera