onsdag 20 juli 2011

Naperville tur och retur

I söndags anlände vi till Chicago, eller till utkanten av Chicago eftersom vi inkvarterade oss på ett hotell mittemot Mattias jobbs kontor i en förort som heter Hoffman Estates (Visst låter det mer som en mäklarbyrå än ett ortsnamn?) På eftermiddagen åkte vi i alla fall ut till Mattias kollega George och hans familj som bor i en annan förortsstad som heter Naperville (i storlek med Umeå). George är för övrigt den enda av Mattias nuvarande USA-kollegor som jag träffat tidigare (I Sydfrankrike för några år sedan) så det var kul att se ett bekant ansikte för en gångs skull.

Efter ett besök hemma hos George åkte vi ner mot centrum och fick oss en guidad rundtur i Naperville. George pappa är borgmästare i staden, och en mycket omtyckt sådan, insåg vi med tanke på att han fanns avbildad på statyer, husväggmålningar och till och med på inramade porträttsbilder inne på restauranger samt att han hade en gata uppkallad efter sig.


Väggmålningar fanns lite här och var inne i centrum


God mat intogs på denna restaurang med kvarterskrogskänsla tillsammans med George, Tina och en av Georges söner

Genom Naperville rinner en älv som var populär att promenera längst med

Mattias, Jag, Tina och George framför en staty som hade någon historia bakom sig som jag inte la på minnet


Några dagar till i Chicago kvar! Trodde föresten att det skulle vara en stor temperaturskillnad mellan Florida och Chicago, men där hade jag fel. När vi åkte ifrån Florida var det lite kallare än vanligt för juli (ca 32 grader) och de dagar vi rest runt här uppe vid de stora sjöarna har de haft det lite varmare än vanligt (ca 32 grader) så nu hoppas jag naturligtvis att Floridavärmen fortsätter följa med oss så vi kan ta med några extra plusgrader att värma upp Norrland med i början på Augusti... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar