söndag 5 september 2010

Kändisspan och alligatorer

Fredag kl 18 Fl tid (kl 23 sv tid) kom jag fram till Florida. Orkanen Earl som var på nyheterna orsakade en del turbulens när vi flög över North Carolina från New York, men i övrigt gick det problemfritt. Det är två till orkaner, Fiona och vad-den-nu-hette, som befinner sig vid Haiti i Karibien, men enligt människorna här så är Tampa alltid förskonat från orkaner. :)
Första kvällen gjorde vi inte så mycket förutom tv-zappande och pizzaätande. Morgonen inleddes med motionssimning och väskuppackning.


Utanför pizzerian såg vi vår första kändis.

På kvällen var vi bjudna på middag hos Mattias kollega Noah och hans fru Amy. Mycket trevligt par som bodde i ett vackert villaområde som påminde mycket om Wisteria Lane (för er som har koll på serien Desperate housewifes). De hade en bassethund som förmodligen var Kajsas tvillingsjäl eftersom den ville bli klappad lika mycket, gjorde konstiga mysljud och alltid kom och rapade högt när den nyätit! Antar att bara en hundägare kan se något charmigt i det sistnämnda ;)


Tog denna bild på Kajsa innan jag åkte. Papper i småbitar hör, tillsammans med raparna, till sådant som alla helt enkelt inte ser charmen i! ;)

Amy var född i Florida och berättade många intressanta saker. Tydligen så finns det jättemånga små sjöar över hela Florida, dels naturliga och dels på grund av att det finns underjordiska vattendrag över hela staten så ibland när folk har grävt i marken har ett stort område rasat samman och en sjö är född! (Kuriosa: Därför kan man aldrig hitta ett hus i Florida med källare.) I varje vattendrag så bor det minst en alligator. De har inga naturliga fiender och ser man en lapp uppe med "dog/cat missing" är det mest troligt en alligator som varit framme. Ändå får man inte jaga dem hur som helst, utan precis som med älgjakten i Sverige sätts en kvot varje år som licensierade jägare får dela på. När Amy såg hur exotiskt jag tyckte att det var med alligatorer så tog hon mig på en promenad och ca 200 meter från deras hus låg en alligator i en liten sjö omgärdad av villor med staketförsedda poolområden.



Avslutar med en bild på Mattias och vårt kylskåp som han snabbt såg till att förse med Budweiser!

6 kommentarer:

  1. Det låter som att du har kommit dig på plats. Att du hittat en substitut-Kajsa låter ju också lovande. Ser fram emot att följa ert liv där borta. Själv har jag ihelg varit på en tornedalsk födelsedagsfest med meänkieli, sång och kaffeost doppad i köttsoppa! Kom nu bara ihåg att alligatorer kan vara farliga och att det är minst sagt olämpligt att försöka sig på all slags dressyr när det kommer till dessa djur. Hälsa mannen. Kram

    SvaraRadera
  2. Du får ta det försiktigt när du slår upp dasslocket på morgonen. Finns ju bättre starter på dagen än ett alligatorsmycke i skinkan. :)

    Hur skulle du betygsätta pizzan du käkade där borta i jämförelse med den som levereras från Ängen Take Away? Same same eller haha!

    PS. Mattias har helt rätt prioriteringar i livet, av kylskåpsinnehållet att döma.

    Ha det riktigt bra. :)

    SvaraRadera
  3. Skönt att ni kommit fram helskinnade. När får vi se kylskåpet fylld men Rolling Rock måntro.(Mattias). Tror för övrigt att den passar bra till alligator (taste like chicken).
    /A.

    SvaraRadera
  4. Skönt att resan gått bra! Trevligt med nya bekantskaper och sightseeing. Och gott med ÖL!

    Söt-Kajsa! ;)

    Ha det så bra och hälsa, Pelle hälsar också!
    Kram/Maya

    SvaraRadera
  5. Haha! Jag är hooked på Corona still :) Sitter på planet till vegas, älskar usa. Wifi på planet och bacon hängar-anordningar. Jänkarnna are on to something!

    SvaraRadera
  6. Hej hopp!
    Härligt att du redan kommit igång med träningen. Själv har jag vart på stepdance...måste ju se snygg ut i neonbikinisarna vi ska trycka in oss i :) Hittat några än förresten? Inser att chanserna för dig att hitta där är större än mina här...

    Alligatorer, spännande!! Ta massa bilder! Själv såg jag en död ekorre på vägen...
    Alla mina arbetskamrater åker till London och Spanien...jag kontrar med att jag ska till Florran och florera omkring! :)

    SvaraRadera