lördag 25 september 2010

Alla borde ha en handväska i händelse av brand...

Fredagskvällen spenderades med god middag på Longhorn Steakhouse - en kedjerestaurang här som hittills alltid serverat oss härligt mört kött med goda tillbehör! Därefter gick vi på bio och såg Devil. Den handlade om några människor som blev instängda i en hiss, mördades en efter en varje gång strömmen bröts och de började därför misstänka varandra med efterföljande, desperata följder. Den var helt ok, men jag listade ut vem mördaren var redan när de gick in i hissen så där fick den ett minus.

Filmen Devil som vi såg igår.

I morse fick vi ett kvickt uppvaknande! Ca kl 6 började brandlarmet tjuta i hela byggnaden och en speakerröst beordrade oss att snabbt utrymma byggnaden på grund av brand. Snabbt på med kläderna, greppa handväskan och sen var vi ute i korridoren. Vi skyndade ned de 10 våningarna i trapphuset och kände en del brandlukt när vi nådde 8:e våningen. När vi kom ut insåg vi att vi var de enda som stod på innergården och började fundera på om vi kommit fel, men en efter en kom våra grannar utstapplandes halvsovande. Därefter följde en lång väntan på att få veta vad som hade hänt. Polis, brandkår och ambulans kom efter ett tag, spärrade av vägen utanför, men hade ingen direkt brådska in i huset.

Det var kul att få se så många grannar på samma gång som vi inte träffat tidigare, utrymmningssituationer är definitivt bra mingeltillfällen! Skrämmande var att vi förmodligen bara var kanske 15 % av husets invånare som faktiskt utrymde byggnaden och ingen hade särskilt bråttom. Medan vi satt och väntade började jag gå igenom min handväska: Pass, kontokort, körkort, kamera, iPhone, läppglans och minttabletter = allt man behöver packa vid en snabb utrymning redan förberett! Så min "evakueringsväska" ihop med att vi var först ut lovar gott den dag det skulle bli en ordentlig brand! :D

Efter kanske 1 timme fick vi veta att brandlarmet hade orsakats av att någon hade lämnat en brinnande cigarett på heltäckningsmattan i korridoren på 8:e våningen som hade orsakat en mindre brand, men inte någonting allvarligt. Folk var minst sagt upprörda och irriterade på den person som hade startat branden. Jag hoppas för den personens skull att det aldrig kommer fram vem som startade branden, för den personen ligger risigt till!

Action på 1120 E. Kennedy blvd, alldeles för tidigt en lördagmorgon!

2 kommentarer:

  1. det var ju vickisturen min vän :)

    SvaraRadera
  2. Puh, då är jag inte så himla galen ändå som sover med handväskan i sängen...eh jag menar på sängbordet! ;) Hela ens liv finns ju i den, nästan...

    Skönt att höra att Ni är oskadda efter ett sådant abrupt uppvaknande! Kul med mingel så tidigt på morgonen, kan gissa på att många var pigga och glada då...? ;)

    Sköt om Er!

    SvaraRadera