tisdag 7 september 2010

Gissa hushållsmaskinen!

De första dagarna här i Tampa har ägnats åt mycket bilåkande. För att utforska omgivningarna, kolla på områden vi kan tänkas vilja bo i, köpa mjölk, galgar etc. Vi har en GPS, men har ändå hamnat fel några gånger, men det bästa med att vara ute på seightseeing är att man inte kan köra fel eftersom man inte är på väg nånstans! :) Hoppas den ursäkten håller lika bra om några månader... Ikea finns för övrigt ca 5 min ifrån oss, men vi har varit duktiga exilsvenskar och hållit oss därifrån hittills :)


Nu när vi har börjat få lite koll på staden och omgivningarna så har vi börjat kolla på boende för oss när våra två månader här på hotellet om 7 veckor är slut. Idag var vi på vår första lägenhetsvisning i västra Tampa. Boendet var helt klart över förväntan! Nära till det mesta som köpcentrum, nöjespark, stränder, restauranger etc. Komplexet hade också pool, gym, tennisplan (inte för att vi spelar, men man kan väl börja :P) människor i vår ålder (många boendekomplex har att man måste vara 55+ för att hyra), perfekt storlek på lägenheten och underbar utsikt! Enda minuset var att den inte var möblerad så vi ska kolla vidare, men håller tummarna att vi hittar något liknande! :)

Vy från lägenheten vi var och tittade på.

Vi har även haft grillpremiär här i Florran. På nionde våningen finns ett poolområde med grillar som man får låna. Allting är naturligtvis gasdrivet så det luktar snart-sker-det-en-olycka när de är igång (till skillnad från den goda lukten av kolgrill) men gott blev det!

Grillmästaren Mattias fixar käket

På tal om mat så har vi föresten i vårt kök en maskin som vi inte riktigt vet vad den är till för? Vi har redan tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin, avfallskvarn och ugn på andra ställen i köket så det kan inte vara det...

gissning någon?

Vi såg föresten en riktigt bra film igår! Shelter hette den och tog gåshuden till nya proportioner! Så den rekommenderas varmt för er som gillar thriller/skräckisar som är lite psykologiska så där...





Slutligen så vet jag att jag utlovat bilder på hur vi bor... men de kommer! I ärlighetens namn har vi hunnit stöka ned en del, vissa skulle kanske kalla det bott in oss, och det ska ju som se snyggt och stylat ut när man lägger upp fotona så ha tålamod tills vi orkar snygga till! :P

3 kommentarer:

  1. hmm... näe... om man öppnar den nedre luckan så är det en sopkorg där och upptill finns det ett vred som gör att det... låter! :)

    (Haha, jag låter som tjejen på youtube som ringer 911 för att hon fastnat i bilen, men sen visar det sig att hon bara inte visste var dörrhandtaget var :P)

    SvaraRadera
  2. *Fniss* Ni kan inte fråga nån granne om 'makapären'? Först tänkte vi att det kunde vara en såndär 'värmehållningsugn'...men sopkorg under...hmm...nä... En större avfallskvarn? För återvinning kanske?

    Bättre bild? Vad står det på maskinen i fråga? Och hur låter den? Haha, det låter onekligen spännande! Berätta när Ni vet!

    Vacker utsikt var det minsann! Hoppas Ni hittar nåt fint boende, vi håller tummarna!

    Shelter var spännande, vi såg den för några veckor sen. Finns bland våra filmrecensioner på bloggen :)

    Ha det bra over there!
    *Kram*
    // Maya & Pelle

    SvaraRadera